Húsevők | Növényevők | Ember |
01. Karmai vannak | 01. Nincsenek karmok | 01. Nincsenek karmok |
02. Nincsenek bőrpórusok | 02. Vannak bőrpórusok (nagytestűeknél) | 02. Vannak bőrpórusok |
03. Hőleadás nyelven keresztül | 03. Hőleadás izzadással történik (nagytestűeknél) | 03. Hőleadás izzadással történik |
04. Kis nyálmirigyek | 04. Nagy nyálmirigyek | 04. Nagy nyálmirigyek |
05. Savas nyál | 05. Lúgos nyál | 05. Lúgos nyál |
06. Nincs ptyalin a nyálban | 06. Sok ptyalin a nyálban | 06. Sok ptyalin a nyálban (a magvak emésztésére) |
07. Éles, hegyes frontfogak | 07. Nincs éles, hegyes frontfog | 07. Nincs éles, hegyes frontfog |
08. Nincs hátsó, lapos őrlőfog | 08. Van hátsó, lapos őrlőfog | 08. Van hátsó, lapos őrlőfog |
09. Sok gyomorsav | 09. Gyomorsav sokkal gyengébb | 09. Gyomorsav sokkal gyengébb |
10. Testhosszhoz képest rövid béltraktus | 10. Testhosszhoz képest hosszú béltraktus | 10. Testhosszhoz képest hosszú béltraktus |
11. Erős húgysavbontó képesség | 11. Gyenge húgysavbontó képesség | 11. Gyenge húgysavbontó képesség |
12. Nagy fogközök | 12. Kis fogközök (zárt fogsor) | 12. Kis fogközök (zárt fogsor) |
13. Nincs féregnyúlvány | 13. Van féregnyúlvány | 13. Van féregnyúlvány |
14. Lefetyeli a vizet | 14. Többségük issza a vizet | 14. Issza a vizet |
15. Állkapocs csak föl-le mozog | 15. Állkapocs oldalra is mozog | 15. Állkapocs oldalra is mozog |
16. Simább bélfal | 16. Bolyhosabb bélfal | 16. Bolyhosabb bélfal |
17. Érdes nyelv | 17. Többségüknek sima a nyelve | 17. Sima nyelv |
18. Savas epe | 18. Lúgos epe | 18. Lúgos epe |
19. Nincs cellulózbontó enzim | 19. Van cellulózbontó enzim | 19. Van cellulózbontó enzim |
20. Szemfog keresztmetszete kerek és a gyökérnél sima | 20. Szemfog keresztmetszete háromszög alakú és a gyökérnél érdes | 20. Szemfog keresztmetszete háromszög alakú és a gyökérnél érdes |
„A tiszta növényi táplálkozás révén érheti el az ember a tökéletes egészségi állapotot
azért, mert az ember erre a táplálkozásmódra van teremtve!"
Dr. Wearland
„Az emberi test szerkezetének vizsgálata arra az eredményre vezet hogy a természet az embert növényevőnek szánta!"
Gandhi
„Csak növényi eredetű ételeket egyél, nyersen és természetes állapotban!"
Dr. Shelton
„Az ember külső és belső felépítése az állatokéval összehasonlítva azt mutatja, hogy
természetes étrendünket a növények alkotják."
Linn
„A tisztán növényi táplálkozás egészségesebb a jelenleg fogyasztott vegyesnél."
Dr. Beznák
A hús fogyasztásának következményei
Orvosi megfigyelések és tudományos közlemények felhasználásával
Többek között Dr. Herbert Shelton, Dr. Henry Bieler, Dr. Rudolf Breuss, Dr. Helmut Lützner, Dr. Are Wearland, Dr. Romoló Mantovani, Dr. Ted Morter, Dr. Volker Schmiedelés más orvosok kutatásai alapján.
01. Rövidebb életet eredményez (lásd: eszkimók átlagéletkora 35-40 év, a vegetárius hunza népé 80-90 év)
02. Növeli a vér koleszterinszintjét
03. Növeli a vér triglicerid (zsír) szintjét
04. Elősegíti az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL) szintjének növekedését a vérben
05. Akadályozza a nagy sűrűségű lipoproteinek (HDL) hatékonyságát
06. Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat magas zsír- és koleszterintartalma miatt
07. Artherosclerosist (arteriális érelmeszesedést) okozhat
08. Trombocita (vérlemezke) -összetapadást okozhat, ami vérrög kialakulásához vezet
09. Ischémiás (vérellátási problémás) szívbetegséget okozhat
10. Növelheti a sistolés (szív-összehúzódási) vérnyomást
11. Növeli a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát
12. Szívmegnagyobbodást eredményezhet a hús lebomlása során képződő húgysav miatt
13. Reumás szív- és szívbelhártyagyulladást okozhat a hús lebomlása során képződő húgysav miatt
14. Degenerativ mozgásszervi betegségeket okozhat (ízületi gyulladás, köszvény, reuma stb) a hús lebomlása során képződő húgysav lerakódása miatt.
15. A szervezet elsavasodását idézheti elő a hús lebomlása során képződő húgysav termelődése következtében
16. Gátolja az immunrendszer működését
17. Növeli a fertőzésre való hajlamot
18. Felborítja a test ásványi anyag egyensúlyát (negatív ásványvándorlás)
19. Hozzájárul a csontritkuláshoz kalciumrabló hatása miatt
20. Fogromlást idézhet elő kalciumrabló hatása miatt
21. Fogínybetegségeket idézhet elő savasító hatása miatt
22. Károsan magas savszintet hozhat létre a gyomorban és a nyálban
23. Hozzájárul a refluxbetegség kialakulásához
24. Hozzájárul a szájszag kialakulásához
25. Hozzájárul a gyomorhurut kialakulásához
26. Gyomorfekélyt, nyombélfekélyt okozhat a túl magas fehérjetartalom miatt
27. Elősegíti a bakteriális rothadást a belekben
28. Károsítja az emésztőtraktus nyálkahártyáját a savas kémhatású lebomlási termékek miatt
29. Elősegíti a savas epe kialakulását, ami nyombélfekélyt okozhat
30. Vékonybélgyulladást okozhat a rothadó lebomlási termékek miatt
31. Felszívódási zavarokat okoz
32. Székrekedést okoz az alacsony rosttartalma miatt
33. Hozzájárulhat az aranyér kialakulásához
34. Hozzájárul a vastagbélgyulladás kialakulásához
35. Növeli a vastagbélrák kockázatát
36. Elősegíti a kőképződést (epekő, vesekő)
37. Elősegíti a bélférgek elszaporodását
38. Hozzájárul az allergiás megbetegedések kialakulásához (pl. szénanátha, asztma)
39. Elősegíti a zsírmáj kialakulását
40. Gyorsítja az öregedési folyamatokat, ráncosodást és őszülést okozhat
41. Vesekárosodást, vesemegnagyobbodást idézhet elő
42. A belső elválasztású mirigyrendszer zavarait okozza a magas hormontartalma miatt
43. Hozzájárulhat a meddőség kialakulásához, csökkentheti a spermiumok számát és mozgékonyságát
44. Elősegíti a gyulladásos folyamatok kialakulását és fennmaradását
45. Hozzájárul a menstruáció előtti tünetek és a petefészekgyulladás kialakulásához
46. Prosztataproblémákat okozhat
47. Migrén, fejfájás okozója lehet
48. Közrejátszik az elhízás kialakulásában magas zsírtartalma miatt
49. Fáradékonyságot, álmatlanságot, gyengeségérzetet idézhet elő a negatív energiamérleg miatt
50. Idegrendszeri problémákat, nyugtalanságot, csökkent összpontosító- és gondolkodóképességet okozhat
51. Az állattenyésztésben használt gyógyszerek maradványainak felhalmozódását okozhatja a szervezetben
52. Az állat húsával átvihető, emberre is ártalmas kórokozók bekerülhetnek a szervezetbe
53. A hús feldolgozása során használt adalékanyagok lerakódását okozhatja (pl. nitrit, nitrát, nitrozamin)
54. Ideggyulladást, idegfájdalmakat okozhat
55. Bőrkiütéseket, bőrfoltosodást és egyéb bőrbetegségeket okozhat
56. Növeli a kemikáliák lerakódásának kockázatát
57. Rontja az anyatej minőségét
58. Felborítja a test nitrogén- és sav-bázis egyensúlyát
59. Hozzájárulhat a cukorbetegség kialakulásához
60. Daganatos megbetegedéseket okozhat: gyomorrákot, bélrákot, májrákot, veserákot stb a felhalmozódó lebomlási mérgek miatt
forrás: Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai
(Ennek az írásnak egy szavazásos változata a HWSW fórumán is megtalálható. Bár a moderaturát rettenetesen zavarta, hogy olyan apróságokkal, mint a tények, belegázolok az egyszerű (tudomány)hívők mimóza lelkébe. Tudom, hogy itt is sok az elvakult fanatikus hívő, aki szerint minden igaz, amit az iskolában mondanak, a szent tudomány sosem téved, és eretnek mindenki, aki kritizálni merészeli. Ezt az előző posztban jól meg lehetett figyelni. De nem zárható ki, hogy talán mégis vannak önálló, nyitott gondolkodású emberek is az olvasók között, bár eddig nem adtak életjelt magukról.)
Neked mi a véleményed? Szavazz!
Érdekelnek a tények, vagy csak a hitedhez ragaszkodsz?
(A szavazás tájékoztató jellegű, nem reprezentatív felmérés, vagy megkérdőjelezhetetlen tudományos igazság.)
(A szavazás teljesen névtelen, semmiféle hátrány nem ér a véleményed miatt!*)
(* Kivéve, ha névvel is vállalod a véleményedet, vagy egyéb módon lenyomoznak.)
Utolsó kommentek